Så här lägger du till ett telefonnummer på apple-meddelanden

En av bekvämligheterna av Apple-meddelanden (eller "imessage," som det brukade vara känt) är att du kan ta emot meddelanden över flera Apple-enheter. För att göra detta måste du ställa in ditt telefonnummer på din iPhone och använda samma Apple-ID på alla dina enheter. Thistaaches du hur du lägger till ditt telefonnummer till Apple-meddelanden på din iPhone, iPad och Mac.

Steg

Metod 1 av 2:
iPhone och iPad
  1. Bild med titeln Lägg till ett telefonnummer på Apple-meddelanden Steg 1
1. Öppna appen Inställningar. Det är den grå växelikonen på din startsida. Om du inte ser det kan du hitta den i ditt appbibliotek eller genom att söka.
  • Om du använder en iPad, fyll i dessa steg på din iPhone först och återvänd sedan till din iPad för att aktivera ditt telefonnummer.
  • Bild med titeln Lägg till ett telefonnummer på Apple-meddelanden Steg 2
    2. Bläddra ner och tryck på Meddelanden. Det är i den femte gruppen av inställningar.
  • Bild med titeln Lägg till ett telefonnummer på Apple-meddelanden Steg 3
    3. Knacka Skicka ta emot.
  • Bild med titeln Lägg till ett telefonnummer på Apple-meddelanden Steg 4
    4. Ange ditt Apple-ID och lösenord om du inte är automatiskt inloggad. Om du uppmanas att logga in med ditt Apple-ID, tryck på Logga in att göra det nu. Om du vill logga in med ett annat Apple-ID, välj Använd annat Apple ID istället, och logga in med ditt användarnamn och lösenord.
  • När du har loggat in kommer ditt telefonnummer automatiskt att läggas till den här sidan.
  • Bild med titeln Lägg till ett telefonnummer på Apple-meddelanden Steg 5
    5. Tryck på ditt telefonnummer om det inte finns någon blå kryssmark bredvid det. Om du inte ser ett blått markering till vänster om ditt telefonnummer trycker du på ditt telefonnummer för att lägga till det. Detta säkerställer att du kan använda ditt telefonnummer med Apple-meddelanden.
  • Metod 2 av 2:
    Mac OS
    1. Bild med titeln Lägg till ett telefonnummer på Apple-meddelanden Steg 6
    1. Öppna meddelandenappen på din Mac. Det är den gröna ikonen med en vit chattbubbla. Du hittar den på Launchpad och i mappen Program.
    • Du måste se till att du har konfigurerat ditt telefonnummer på din iPhone innan du kan lägga till det på meddelanden på din Mac.
  • Bild med titeln Lägg till ett telefonnummer på Apple-meddelanden Steg 7
    2. Logga in med ditt Apple-ID. Om det är första gången öppnar appen eller du inte är inloggad, blir du ombedd att logga in med ditt Apple-ID. Se till att du loggar in med samma Apple-ID som du använder på din iPhone-Detta säkerställer att rätt telefonnummer läggs till i Apples meddelanden på din Mac.
  • Bild med titeln Lägg till ett telefonnummer på Apple-meddelanden Steg 8
    3. Klicka på Meddelanden meny. Det är i det övre vänstra hörnet av menyraden.
  • Bild med titeln Lägg till ett telefonnummer på Apple-meddelanden Steg 9
    4. Klick Preferenser på menyn.
  • Bild med titeln Lägg till ett telefonnummer på Apple-meddelanden Steg 10
    5. Klicka på imessage flik. Det är den andra fliken längst upp i fönstret.
  • Kontrollera Apple-ID längst upp i fönstret - om du är inloggad med ett annat Apple-ID än vad du använder på din iPhone, klicka på Logga ut och logga in med rätt Apple ID.
  • Bild med titeln Lägg till ett telefonnummer på Apple-meddelanden Steg 11
    6. Markera rutan bredvid ditt telefonnummer. Om rutan redan har kontrollerats behöver du inte göra några ändringar. Så länge ditt telefonnummer är markerat här kan du använda den med meddelanden.
  • Bild med titeln Lägg till ett telefonnummer på Apple-meddelanden Steg 12
    7. Välj ett alternativ från "Starta nya konversationer från" meny. Om du vill ha de personer du meddelar från din Mac för att se dina meddelanden kommer från ditt telefonnummer istället för ditt Apple-ID, välj ditt telefonnummer från den här rullgardinsmenyn längst ner i fönstret. Annars kan du välja ditt Apple-ID istället.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande