Så här ändrar du teckensnittet på tumblr

Thistaaches du hur du ändrar ditt teckensnitt på din tumblr-blogg.Du kan ändra teckensnittet för din tumblr-blogg i "Redigera tema" avsnitt i inställningsmenyn.För att ändra teckensnittet måste du först välja ett tema.Temat du väljer påverkar de alternativ du har för att ändra teckensnittet.

Steg

Metod 1 av 1:
Hur man ändrar fontfamiljen
  1. Bild med titeln Ändra teckensnittet på tumblr steg 1
1. Gå till https: // tumblr.com I en webbläsare. Du kan använda någon webbläsare på PC eller Mac.
  • Om du inte är inloggad automatiskt, logga in med e-postadressen och lösenordet som är kopplat till ditt konto. Om du inte redan har ett konto, fortsätt och skapa en.
  • Bild med titeln Ändra teckensnittet på Tumblr Steg 2
    2. Klicka på ikonen Konto.Det är ikonen som liknar en person i det övre högra hörnet av webbsidan.
  • Bild med titeln Ändra teckensnittet på Tumblr Steg 3
    3. Klick inställningar.Det ligger bredvid en ikon som liknar ett redskap.Det är rullgardinsmenyn som visas när du klickar på ikonen Konto.
  • Bild med titeln Ändra teckensnittet på tumblr steg 4
    4. Välj den blogg du vill redigera. Bloggar är listade mot botten av skärmen i kolumnen till höger.Det ligger under rubriken som säger "Bloggar".
  • Bild med titeln Ändra teckensnittet på tumblr steg 5
    5. Klick Redigera tema. Det ligger bredvid "Hemsida teman" I inställningsmenyn.
  • Bild med titeln Ändra teckensnittet på tumblr Steg 6
    6. Klick Bläddra i teman.Det är under namnet på det aktuella temat på toppen av sidofältet till vänster.Detta visar en lista över teman i sidofältet till vänster.
  • Bild med titeln Ändra teckensnittet på Tumblr Steg 7
    7. Välj ett tema och klicka på Använda sig av.När du ser ett tema du gillar, klicka på det för att välja det.Klicka sedan på den blå knappen som säger Använda sig av i det övre högra hörnet av sidofältet till vänster.Detta visar vad temat som ser ut i huvudfönstret i mitten av skärmen.
  • Vissa teman kräver ett köpeskilling.Om du vill bläddra i gratis teman, klicka på rullgardinsmenyn längst upp på sidofältet till vänster och välj "Gratis teman".
  • Bild med titeln Ändra teckensnittet på tumblr steg 8
    8. Leta reda på teckensnittsalternativen i sidofältet till vänster.Olika teman ger dig olika alternativ för att ändra teckensnittet.Vissa teman tillåter dig bara att ändra titelfonden.Andra teman ger dig ett brett utbud av alternativ och låter dig ändra titelfonden, header-teckensnitt, kroppstyp, menyfont, sidfot, och mer.Om det tema du använder kan du ändra teckensnittet för en texttyp, listas den i sidofältmenyn till vänster.
  • Bild med titeln Ändra teckensnittet på tumblr Steg 9
    9. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid en textstypstyp.Om du till exempel vill ändra titeln, klicka på rullgardinsmenyn bredvid "Titelfont" I sidofältmenyn.Om du vill ändra teckensnittet för kroppstexten i din blogg, klicka på rullgardinsmenyn bredvid "Kroppstyp".
  • Bild med titeln Ändra teckensnittet på tumblr steg 10
    10. Välj ett teckensnitt.En lista med teckensnitt visas i rullgardinsmenyn.Var och en har en förhandsvisning av vad typsnittet ser ut.Klicka på det teckensnitt du vill använda.
  • Kontrollera teckensnitt på förhandsgranskningsskärmen i mitten.Se till att teckensnittet du väljer är gratis för de andra teckensnitt du väljer.Undvik att blanda för många olika teckensnitt.
  • Bild med titeln Ändra teckensnittet på tumblr steg 11
    11. Klicka på den färgade cirkeln bredvid en texttyp.Förutom att du kan ändra teckensnittet kan många teman också ändra färgen på din text.Om alternativet är tillgängligt i sidofältet till vänster, klicka på den färgade cirkeln bredvid den färgstyp som du vill ändra.Detta visar en färgplockare till höger om alternativet.
  • Till exempel, om du vill ändra färg på din kroppstext, klicka på den färgade cirkeln bredvid "Kroppstextfärg".
  • Bild med titeln Ändra teckensnittet på tumblr steg 12
    12. Välj en färg för teckensnittet.Använd färgplockaren för att välja en färg.Dra skjutreglaget över regnbågens färgade bar för att välja en allmän färg.Använd sedan den stora rutan under fältet för att välja en mer specifik nyans för den färg du vill ha.
  • Bild med titeln Ändra teckensnittet på tumblr steg 13
    13. Välj teckensnittstorlek.Leta reda på rullgardinsmenyn som låter dig justera storleken på den typsnittstyp du vill justera i sidofältmenyn till vänster.Klicka sedan på rullgardinsmenyn och välj den punktstorlek du vill ändra texten till.
  • Inte alla teman tillåter dig att ändra teckensnittstorlekarna.Vissa tillåter dig bara att ändra titeln teckensnittstorlek.
  • Bild med titeln Ändra teckensnittet på tumblr steg 14
    14. Klick Spara.Det är på toppen av sidofältmenyn till vänster.Detta sparar alla dina ändringar.
  • Bild med titeln Ändra teckensnittet på tumblr steg 15
    15. Klick Utgång.Det är i det övre vänstra hörnet av sidofältmenyn till vänster.Detta tar dig tillbaka till menyn Kontoinställningar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Tumblr-tips och tricks

    Tumblr-tips och tricks

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande