Så här ändrar du det registrerade namnet på en windows-dator

Det finns inget som förkunnar ägande av din dator som att ha ditt namn plasterat över inloggningsskärmen. Oavsett om du har förvärvat en gammal dator och behöver uppdatera användarnamnet eller du är bara uttråkad och behöver en förändring, här är ett par av de enklaste sätten att ändra det registrerade namnet på en Windows-dator.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda Registerredigeraren
1. Granska ditt systemprotokoll. Om du är på en arbetsdator eller en annars icke-personlig maskin är chansen ganska hög att du inte har tillgång till registerredigeraren - och även om du gör det borde du förmodligen inte göra ändringar i datorns registrering.
  • Även om du inte tror att det kommer att bli ett problem, kom ihåg att det kan finnas juridiska konsekvenser för att manipulera med en maskinens registrering. Kontrollera med alla systemadministratörer först!
  • Att ändra en persondators registrering kan göra datorn oavsiktlig om det är stulen - det kan också återställa dina sparade WiFi-nätverk, eftersom arbetsplatsen och skolan WiFi-leverantörer är beroende av din registrering som bor konsekvent.
  • Bild med titeln Ändra det registrerade namnet på ett Windows-datorsteg 2
    2. Öppna registerredigeraren. Registerredigerare gör att du kan göra ändringar i systemprogramvara och dolda filer, vilket är det du behöver göra för att redigera standard användarnamn. För att öppna Registereditorn, gå till Kör, skriv in "regedit", och klicka på "OK". Detta bör ta upp registerredigeraren, där flera mappar ska ses i det vänstra hörnet av fönstret.
  • Du kan stöta på ett popup-fönster som frågar dig om du är säker på att du vill öppna Registerredigeraren. Klick "OK" att fortsätta.
  • Om ditt system skickar ett felmeddelande som anger din oelbarhet för att komma åt registerredigeraren, är du förmodligen inte klar för att göra ändringar i programvara på den specifika maskinen.
  • Bild med titeln Ändra det registrerade namnet på ett Windows PC-steg 3
    3. Utöka det relevanta dataträdet. Leta reda på HKEY_LOCAL_MACHINE-filen och expandera den, gör det samma för den efterföljande filprogrammet, Microsoft, och slutligen Windows NT. Se till att du expanderar dessa filer, inte bara klicka på dem.
  • För att utöka en fil, klicka på pilen Chevron-Style bredvid den. Detta bör resultera i en omfattande lista över alla undermappar som visas.
  • Bild med titeln Ändra det registrerade namnet på ett Windows PC-steg 4
    4. Ändra den registrerade ägaren. Klicka på - men expandera inte - en fil märkt "Aktuell version", rulla sedan ner till ett objekt märkt "Registratör" i den högra rutan och dubbelklicka på den för att ta upp värdesredigeraren. Du kan ändra detta värde från det aktuella namnet till vad du än tycker är.
  • Du kan också ändra den registrerade organisationen på samma plats genom att dubbelklicka på objektet märkt "Registrerad organisation". Igen, se till att du har uttryckit tillstånd att göra denna ändring innan du gör det om du är på en delad dator.
  • Bild med titeln Ändra det registrerade namnet på ett Windows PC-steg 5
    5. Slutför ditt användarnamn. Även om du har ändrat den registrerade användaren vid denna tidpunkt, är det standardnamn som visas på inloggningsskärmen inte bunden till det här registerposten. För att slutföra dina ändringar, bläddra igenom innehållet i "Aktuell version" tills du hittar en mapp med titeln "Winlogon"- Klicka på den här filen, hitta registret som är märkt "Defaultuser" (eller "Standardusernamn") och dubbelklicka på det för att ändra sitt värde.
  • Se till att det här värdet passar perfekt den ändring du gjort till den registrerade ägaren ovan.
  • Bild med titeln Ändra det registrerade namnet på ett Windows-datorsteg 6
    6. Bekräfta dina ändringar. För att säkerställa att dina ändringar transporteras, öppna filutforskaren genom att komma åt startmenyn och klicka på "Utforskaren" (Windows 8 och 10). Hitta "Fil" Fliken i övre vänstra hörnet, klicka på det och klicka sedan på "Hjälp"- klick "Om Windows" I den resulterande menyn. Ett fönster ska dyka upp med datorns detaljer, inklusive det registrerade namnet. Om namnet på fönstret matchar namnet du skrev in, är du bra att gå!
  • Ett mycket enklare och mer konsekvent sätt att verifiera ditt namn är att öppna systeminformation och rulla genom ditt systems detaljer tills du kommer till ditt registrerade namn. För att få tillgång till systeminformation i ett operativsystem, öppen körning, skriv in "msinfo32.exe" utan citattecken, och klicka "OK".
  • På Windows XP öppnas du "Utforska" Från början, gå sedan till "Hjälp" i övre vänstra hörnet och klicka på "Om Windows" i menyn.
  • På Windows Vista och Windows 7 klickar du på "Öppna Windows Explorer" från början, klicka sedan på "Hjälp" fliken i övre vänstra hörnet och klicka på "Om Windows" i menyn.
  • Bild med titeln Ändra det registrerade namnet på ett Windows-datorsteg 7
    7. Starta om datorn. När du loggar in i, ska din dator visa ditt nyfetts namn ovanför avsnittet Inloggningsinformation. Detta kommer att slutföra din process.
  • Metod 2 av 2:
    Använda kontrollpanelen
    1. Besluta om en namnbyte. Om du bara försöker ändra det namn som visas vid uppstart och på startskärmen - inte den officiella registreringen - då är din noggrannhet inte roll. Vara kreativ!
    • Smeknamn, husdjursnamn eller andra monikers är bra idéer om du letar efter en förändring i landskapet, så att säga.
  • Bild med titeln Ändra det registrerade namnet på ett Windows-dator Steg 9
    2. Öppen kontrollpanel. Kontrollpanelen gör att du kan göra ändringar i systemprocesser och appar. Det enklaste sättet att hitta kontrollpanelen är att skriva sitt namn i sökfältet i Start-menyn och klicka sedan på den aktuella appen så snart den dyker upp.
  • På äldre system är det möjligt att komma åt kontrollpanelen via systeminställningar - på nyare system som Windows 8 och 10, men det är lättare att helt enkelt söka "Kontrollpanel" och klicka på den resulterande appen.
  • Du kan också öppna kör och skriv in "kontrollpanel" För att öppna den här mappen.
  • Bild med titeln Ändra det registrerade namnet på ett Windows-datorsteg 10
    3. Välj "Användarkonton". När kontrollpanelen öppnas, leta efter och klicka på en underkategori märkbar "Användarkonton".
  • Se till att du inte klickar på länken med titeln "Typ av konto"- Detta öppnar en serie inställningar som potentiellt kan skada din dator eller ditt ägande därav om det hanteras felaktigt.
  • Användarkonton kan omdirigera dig till en undermapp med en annan länk med titeln "Användarkonton"--Om så är fallet, klicka på den här länken.
  • Bild med titeln Ändra det registrerade namnet på ett Windows-datorsteg 11
    4. Klick "Ändra ditt kontonamn". När du har tillgång till mappen Användarkonton, hitta länken med titeln "Ändra ditt kontonamn" och klicka på det. Detta kommer att ge möjlighet att skriva in ett nytt kontonamn. Skriv in namnet på ditt val och klicka på "Byt namn" För att slutföra processen.
  • Observera att, medan den här ändringen påverkar inloggningsnamnet ovanför din lösenordsinmatning, kommer den officiella registreringen av din dator och standard användarnamn att förbli det sätt som det framkom.
  • Bild med titeln Ändra det registrerade namnet på ett Windows-datorsteg 12
    5. Starta om din dator. När du loggar in i, ska din dator visa ditt nyfetts namn ovanför avsnittet Inloggningsinformation. Detta kommer att slutföra din process.
  • Tips

    Gilla med någon annan gång du gör betydande förändringar i datorns inställningar, överväga Ställa in en återställningspunkt Innan du fortsätter.
  • Även om du är säker på att du har behörighet att göra dessa förändringar, är det alltid en bra idé att dubbelkontrollera med någon som kan ta fråga innan du gör det.
  • Vid tidpunkten för det här skrivandet är Windows `mest nuvarande operativsystem Windows 10- medan dessa instruktioner genomförde alla operativsystem fram till den punkten, kan framtida återgivningar av Windows-programvara struktureras annorlunda. Håll det i åtanke om du försöker ändra standardnamnet på system som produceras efter Windows 10.
  • Varningar

    Licensiering är en mycket specifik och komplicerad rättsliga ärende som har olika regler och riktlinjer för varje typ av maskin. Antag inte att det som är sant för en maskin i ditt hem är sant för en annan. Vissa licenser är inte överlåtbara, speciellt om maskinerna köptes via regering eller ideella kanaler. Att ändra eller använda en Windows-licens för hemanvändning från dessa kanaler är olagligt i de flesta fall.
  • Att använda Registerredigeraren är en iboende farlig process. Var extremt försiktig med vad du klickar på, och ta inte bort någonting - du riskerar att förstöra datorn permanent.
  • Att försöka bypassbegränsningar på datorer kan vara ungefär lika olagliga som Cyber-Offenses kommer. Om du inte har tillgång, tvinga inte dig in.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande