Så här fixar du en iphone eller ipod touch losing wifi-inställningar

Tar din iPhone eller iPod touch sin Wi-Fi-anslutning eller misslyckas med att ansluta till din föredragna Wi-Fi-anslutning automatiskt? iPhone och iPod-användare har hanterat sporadiska trådlösa huvudvärk sedan frisläppandet av IOS 8 och 9. Eftersom Wi-Fi-problem varierar beroende på olika nätverksinställningar, fungerar olika korrigeringar för olika användare. Dessa följande metoder har visat sig reparera Wi-Fi-problem på iPhone, iPad och iPod-enheter.

Steg

Metod 1 av 6:
Uppdatering av iOS
  1. Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Losing WiFi-inställningar Steg 1
1. Ta reda på om det finns en ny version av iOS. Det bästa sättet att börja felsökning är att se till att enheten är uppdaterad. Apple har släppt uppdateringar som hävdar att du löser problem med Flaky Wi-Fi. En systemuppdatering kan lösa dina problem såväl som ge dig ytterligare funktioner.Öppna menyn Inställningar och välj "Allmänt", sedan "Programuppdatering."Om du ser någon programvara som anges (till exempel" iOS 9.1 "), det betyder att du kan installera en uppdatering.
  • Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Förlora WiFi-inställningar Steg 2
    2. Anslut din iPhone eller iPod till en strömkälla. Uppdateringar kan ta ett tag, så du måste se till att batteriet inte kommer att dö.
  • Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Förlora WiFi-inställningar Steg 3
    3. Anslut till ett Wi-Fi-nätverk om möjligt. Om det finns ett Wi-Fi-nätverk som ger dig mindre problem än andra, anslut till det. Programuppdateringar kan vara stora filer, så du vill förmodligen inte använda dina mobildata för en uppdatering.
  • Bild med titeln Fix en iPhone eller iPod touch Losing WiFi-inställningar Steg 4
    4. Tryck på "Hämta och installera."Du kan se ett meddelande om iOS som behöver ta bort appar för att spara utrymme. Om du väljer "Fortsätt," kommer dina appar att installeras om efter att uppdateringen är klar.
  • Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Losing WiFi-inställningar Steg 5
    5. Tryck på "Installera."När installationen är klar kopplar du tillbaka till ditt trådlösa nätverk.
  • Metod 2 av 6:
    Inaktivera platstjänster för Wi-Fi-nätverk
    1. Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Förlora WiFi-inställningar Steg 6
    1. Förstå platstjänster. Inställningarna Vi är på väg att ändra påverka vissa funktioner i din GPS medan du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk. Denna modifiering påverkar inte användningen av din GPS med din cellulära data.
  • Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Förlora WiFi-inställningar Steg 7
    2. Visa platstjänsterna. Tryck på menyn Inställning och välj "Sekretess."Välj" Platsstjänster "från menyn.
  • Bild med titeln Fix en iPhone eller iPod touch Förlora WiFi-inställningar Steg 8
    3. Inaktivera Wi-Fi-nätverk. Välj "Systemtjänster" för att få upp en lista med alternativ. Växla omkopplaren bredvid "Wi-Fi-nätverk" till OFF-läget.
  • Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Losing WiFi-inställningar Steg 9
    4. Starta om enheten. Återanslut till ditt trådlösa nätverk när enheten har startat om. Om ditt problem inte är löst, återgå till menyn Platsstjänster och aktivera Wi-Fi-nätverk för att återuppta tidigare funktionalitet.
  • Metod 3 av 6:
    Slå på eller av Wi-Fi Assist
    1. Bild med titeln Fix en iPhone eller iPod touch Förlora WiFi-inställningar Steg 10
    1. Förstå Wi-Fi Assist. Wi-Fi Assist introducerades med iOS 9 för att hjälpa till att göra omkopplaren från trådlösa nätverk till cellulära data (och vice versa) mer sömlösa. I grund och botten berättar det för att enheten ska släppa Wi-Fi-anslutningar med nätverk som det tolkar så för svagt.Beroende på nätverken i ditt område kan du få bättre resultat med Wi-Fi Assist-aktiverade eller inaktiverade.
  • Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Losing WiFi-inställningar Steg 11
    2. Hitta dina mobila eller mobila datainställningar. Öppna menyn Inställningar och välj "Cellulär" eller "Mobila data" (du kommer att se den ena eller den andra, beroende på din region).
  • Bild med titeln Fix en iPhone eller iPod touch Losing WiFi-inställningar Steg 12
    3. Växla på Wi-Fi Assist. Bläddra ner tills du ser Wi-Fi Assist och flytta omkopplaren på (grön) läge om du är av (grå). Om det redan är på, försök att stänga av det för att ta reda på om Wi-Fi Assist hindrar din förmåga att hålla kontakten med ditt föredragna nätverk.
  • Metod 4 av 6:
    "Glömmer" Wi-Fi-nätverk
    1. Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Losing WiFi-inställningar Steg 13
    1. Se till att du har det trådlösa nätverksnamnet och lösenordet skrivet ner eller memorerat. Den här metoden instruerar din iPhone eller iPod för att radera alla inställningar som är kopplade till ett enda trådlöst nätverk. När du har slutfört den här metoden måste du logga in och ge ett lösenord om det behövs.
  • Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Losing WiFi-inställningar Steg 14
    2. Öppna menyn Wi-Fi-inställningar. Tryck på ikonen Inställningar och välj Wi-Fi.
  • Bild med titeln Fix en iPhone eller iPod touch Losing WiFi-inställningar Steg 15
    3. Välj din anslutning. Från listan över Wi-Fi-anslutningar trycker du på den du försöker använda.
  • Bild med titeln Fix en iPhone eller iPod touch Förlora WiFi-inställningar Steg 16
    4. Tryck på "Glöm det här nätverket."Detta kommer att få din enhet att radera alla inställningar som är kopplade till den Wi-Fi-anslutningen, inklusive det lösenord som krävs för att ansluta.
  • Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Förlora WiFi-inställningar Steg 17
    5. Vänd Wi-Fi och sedan på igen. Detta kommer att leda till att din enhet söker en gång till för tillgängliga nätverk.
  • Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Losing WiFi-inställningar Steg 18
    6. Återanslut till det trådlösa nätverket. Välj nätverket från listan och ange knapparna om du blir ombedd. Du har nu en helt ny anslutning till det trådlösa nätverket.
  • Metod 5 av 6:
    Återställa enhetens nätverksinställningar
    1. Bild med titeln Fix en iPhone eller iPod touch Losing WiFi-inställningar Steg 19
    1. Säkerhetskopiera din information. Återställning av en IOS-enhetens nätverksinställningar har visat viss framgång i lösningen av trådlösa anslutningsproblem. Den här metoden rensar alla sparade Wi-Fi-nätverk och lösenord, så se till att du har dina nätverk och lösenord skrivna ner någonstans innan du fortsätter. Det är också en bra idé att säkerhetskopiera din enhet innan du gör betydande ändringar i dina inställningar.
  • Bild med titeln Fix en iPhone eller iPod touch Förlora WiFi-inställningar Steg 20
    2. Gå till Inställningar på din iPhone eller iPod touch. Tryck på ikonen Inställningar för att visa dina alternativ.
  • Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Förlora WiFi-inställningar Steg 21
    3. Tryck på "General" och bläddra ner för att återställa.
  • Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Förlora WiFi-inställningar Steg 22
    4. Välj Återställ nätverksinställningar. När du har utför det här steget måste du skriva in lösenorden för alla dina säkrade trådlösa nätverk.
  • Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Förlora WiFi-inställningar Steg 23
    5. Återanslut till ditt trådlösa nätverk. Gå till dina Wi-Fi-inställningar och koppla tillbaka till ditt trådlösa nätverk.
  • Metod 6 av 6:
    Broadcasting din hemrouter ssid
    1. Bild med titeln Fix en iPhone eller iPod touch Förlora WiFi-inställningar Steg 24
    1. Hitta IP-adressen till din router. Om din Wi-Fi-problem bara uppstår på ditt hemnätverk som inte sänder sitt SSID (Wireless Access Point-namn), försök att göra SSID synligt.
    • IP-adressen till din router är en uppsättning nummer som du kan använda för att komma åt inställningarna för din router. Typiskt kan denna information hittas tryckt på en etikett som finns under din router och är vanligtvis något som 192.168.0.1.
    • Använd din iOS-enhet trycker du på Inställningar och sedan Wi-Fi och välj sedan på namnet på ditt trådlösa nätverk. Din routerns IP-adress finns bredvid "Router" På den resulterande sidan.
  • Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Förlora WiFi-inställningar Steg 25
    2. Skriv din routerns IP-adress i din webbläsares adressfält exakt som det visas och tryck på Stiga på. Du kan göra det från en dator eller din iPhone / iPod ansluten till det nätverk som du förlorar Wi-Fi-åtkomst.
  • Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Förlora WiFi-inställningar Steg 26
    3
    Logga in med routerns användarnamn och lösenord. Om du inte känner till användarnamnet och lösenordet, och det kan inte hittas på din routerns etikett tillsammans med sin IP-adress, besök http: // Portforward.com / default_username_password för att se en lista över standard användarnamn och lösenord.
  • Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Losing WiFi-inställningar Steg 27
    4. Hitta en sektion eller flik för trådlösa eller WLAN-inställningar på din Routers Setup-sida. Det finns många olika router tillverkare och modeller, så poke genom menyerna tills du hittar de trådlösa inställningarna. De kan också vara under en sektion som heter "Avancerade inställningar."
  • Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Förlora WiFi-inställningar Steg 28
    5. Leta efter "SSID-sändning."När du har hittat dina trådlösa inställningar, leta efter en inställning relaterad till SSID-sändning.
  • Bild med titeln Fixa en iPhone eller iPod touch Losing WiFi-inställningar Steg 29
    6. Kontrollera "Aktiverad."Aktivera SSID-sändning. Kom ihåg att spara eller tillämpa dina inställningar och stäng din webbläsare när du är klar. Ditt trådlösa nätverk ska nu upptäckas när du skannar för närliggande nätverk på en trådlös enhet.
  • Tips

    Att dölja din SSID gör faktiskt inte ditt nätverk säkrare. Ett starkt lösenord och WPA2-kryptering är mycket säkra.
  • Håll dina enheter uppdaterade kan se till att du får korrigeringar för problem när de anländer.
  • Säkerhetskopiera din enhet innan du utför uppdateringar eller justeringsinställningar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande