Så här ändrar du standard mediaspelare på en mac

Thistaaches du hur man ställer in en mediaspelare som standardspelningsalternativet för ett medieformat på din Mac. Du måste ändra standardspelarens inställningar separat för alla olika filformat som MOV, AVI, MP3 och MP4.

Steg

  1. Bild med titeln Ändra standardmediaspelaren på ett Mac-steg 1
1. Hitta filen du vill öppna. Du kan ändra standardmediaspelaren för vilken som helst ljud eller videofil på din Mac.
  • Bild med titeln Ändra standardmediaspelaren på ett Mac Steg 2
    2. Högerklicka på filen. Använd musen eller pekplattan för att flytta markören på filen och högerklicka på den för att expandera en rullgardinsmeny med alternativ.
  • Bild med titeln Ändra standardmediaspelaren på ett Mac-steg 3
    3. Klick Få information på menyn. Det här alternativet kommer att vara högst upp i det tredje avsnittet på högerklickmenyn. Det öppnar ett nytt fönster med fil och formatdetaljer för den här videon.
  • Bild med titeln Ändra standardmediaspelaren på ett Mac-steg 4
    4. Notera nedladdning av filformatet under Namn och förlängning. Filformatförlängningen indikerar formatet och typen av filen du hanterar. Den är listad här efter filnamnet efter en period. Vanliga ljudformat inkluderar MP3, WAV, AAC, AIF och FLAC, medan vanliga videoformat inkluderar AVI, MOV, MP4, FLV och WMV.
  • Bild med titeln Ändra standardmediaspelaren på ett Mac-steg 5
    5. Klicka på programvarväljaren under Öppna med. Väljaren visar den aktuella standardspelaren för det här filformatet. Om du klickar på den kommer att expandera en rullgardinsmenyn med tillgänglig medieprogramvara.
  • Om du inte ser väljaren, klicka på pilikonen till vänster om Öppna med.
  • Bild med titeln Ändra standardmediaspelaren på ett Mac-steg 6
    6. Välj en mediaspelare i rullgardinsmenyn. Klicka på den media-programvara du vill ställa in som din nya standardspelare för det här filformatet.
  • Om du inte ser din favoritmedia spelare på listan, klicka på Övrig längst ner på menyn. Detta låter dig bläddra igenom alla dina applikationer och välj en annan programvara.
  • Alternativt, klicka på Appbutik längst ner i menyn för att se en lista med tillgänglig programvara för nedladdning. Det öppnar Mac App Store och listar alla mediaspelare som kommer att spela, redigera eller konvertera det här filformatet.
  • Bild med titeln Ändra standardmediaspelaren på ett Mac-steg 7
    7. Klick Byta alla under väljaren. Detta kommer att ändra ditt standardmedia Player-val för alla filer med samma filformatförlängning. Du måste bekräfta din åtgärd i en popup-box.
  • Du kan ställa in en ny standardspelare för ett filformat i taget. Ändra standardspelaren för ett ljud- eller videoformat gäller inte dina ändringar i alla filformat. Om du till exempel ändrar standardvideospelaren för MOV-filer måste du fortfarande ändra det för AVI-filer manuellt.
  • Bild med titeln Ändra standardmediaspelaren på ett Mac-steg 8
    8. Klicka på den blåa Fortsätta knappen i popup-knappen. Detta kommer att bekräfta din åtgärd och tillämpa dina ändringar i alla filer på din Mac med samma filformatförlängning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande